حل مسائل سایکرومتری و تبرید – جلد پنجم: برج خنک کن و سختی گیر
به گزارش کلید واژه آخرین جزوه حل مسائل سایکومتری و تبرید با نام برج خنک کن و سختی گیر که جلد پنجم این پکیج میباشد برای داوطلبان آزمون نظام مهندسی تاسیسات مکانیکی توسط جناب مهندس مصطفی موسوی برای شما داوطلبان عزیز آماده شده و بر روی سایت قرار گرفت.
مقدمه جلد پنجم: برج خنک کن و سختی گیر
با جدا شدن آزمون طراحی و نظارت تاسیسات مکانیکی، دست طراحان سوال در آزمون طراحی برای طرح سوالات تخصصی باز تر شد و شاهد طرح سوالات محاسباتی تر و مفهومی تر در این آزمون بودیم. این در حالی است که در صد داوطلبین آزمون طراحی که از فضای آکادمیک فاصله گرفته اند بیشتر از آزمون نظارت است. در نتیجه برای تسلط مجدد بر چنین مباحثی نیاز به مرور مجدد مطالبی هستند که مدت ها است با آن ها مواجه نبوده اند. این کار مستلزم اختصاص وقت بسیار و مطالعه کتب دانشگاهی است که عملا برای داوطلبینی که شاغل هستند بسیار دشوار است. حتی داوطلبین غیر شاغل نیز وقتی با زمان محدود و حجم زیاد از مباحث مواج می شوند دچار سردرگمی خواهند شد. به ویژه این که گرایش های تحصیلی بسیاری از داوطلبان تاسیسات مکانیکی نبوده و با بسیاری از مطالب اولین بار است مواجه می شوند.
مجموعه ای از دلایل از جمله آن چه ذکر شد، ما را بر آن داشت تا مجموعه جزواتی تحت عنوان «جزوات مسئله محور» و با رویکرد آماده سازی داوطلب جهت حل مسائل محاسباتی و تخصصی تر با اختصاص کمترین زمان ممکن فراهم کنیم. تا کنون ۱۲ جزوه از این مجموعه منتشر شده که در همین وب سایت موجود است. برخی از این جزوات با آزمون نظارت مشترک اند و برخی نیز ویژه آزمون طراحی اند.
از این بین مجموعه جزوات «راهنمای حل مسائل سایکرومتری و تبرید» که ویژه آزمون طراحی تألیف شده است، با ۵ جلد از محبوب ترین جزوات مسئله محور بود که تا کنون ۴ جلد آن منتشر شده است و اکنون جلد پنجم و آخر آن آماده ی ارائه به داوطلبان عزیز است.
در این جزوه چه می خوانیم؟
در دو جزوه ی قبل، مباحث مربوط به حل مسائل چیلر جذبی و تراکمی مطرح شد و با بررسی اجزاء اصلی و فرعی آن تکمیل شد. اما در مورد یک جزء که بین غالب چیلرهای جذبی و تراکمی مشترک است سخن گفته نشد و آن برج خنک کن است. با توجه به اهمیت این دستگاه ها، تصمیم گرفتیم که مباحث مربوط به آن را در جزوه ای مستقل گرد آوری کنیم. البته با توجه به اهمیت بحث سختی آب و بالا رفتن آن در برج خنک کن، بخشی از جزوه را نیز به محاسبات سختی گیر اختصاص دادیم. این جزوه دو فصل، ۵ مثال آزمونی و یک تمرین تألیفی با حل آن را در خود جای داده است.
فصل اول: برج خنک کن
این فصل با معرفی پارامترهای مؤثر در طراحی برج خنک کن، تعریف و فرمول های آن ها آغاز می شود. درباره تأثیر افزایش ارتفاع در انتخاب برج خنک کن و همچنین نحوه کارکرد برج خنک کن در مناطق مرطوب مطالبی را بیان کردیم و سپس به سراغ مبحث مهم آب جبرانی بر ج (اتلاف از طریق تبخیر، پرتاب و زیرکشی) را بررسی و فرمول بندی کردیم و در انتهای فصل انواع برج خنک کن را به اختصار معرفی کرده ایم.
فصل دوم: سختی گیر
در این فصل انواع سختی گیر، محاسبه حجم سختی گیر و محاسبه رزین مورد نیاز را آموزش داده ایم.
جزوات مرتبط:
از همین پکیج(پکیج راهنمای حل مسائل سایکرومتری و تبرید): جلد اول این پکیج مفاهیم پایه سایکرومتری، مشخصه های هوا و حرارت ها محسوس و نهان با نمودارها، اشکال و معادلات ویژه آن ها به همراه ۱۰ مثال کاربردی و تشریحی از سال های گذشته آورده شده است. جلد دوم این پکیج به طول کاملا مفصل به معرفی و حل مسائل ایرواشر، کولر آبی و گازی، کویل، اختلاط هوا، هواساز و فرآیندهای تهویه مطبوع می پردازد. جلد سوم به معرفی دقیق چیلر جذبی، تحلیل سیکل آن و بیان انواع و اجزای آن و سپس معرفی اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی، انواع و مقایسه آن ها با یکدیگر می پردازد. به علاوه، در این جزوه مقایسه چیلر جذبی و تراکمی نیز از لحاظ ظرفیت، ضریب عملکرد و نکات کاربردی انجام می شود. جلد چهارم با نام “تشریح سیکل چیلر جذبی، اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی“به تحلیل دقیق سیکل چیلر جذبی و اجزای اصلی و فرعی تشکیل دهنده آن و سپس معرفی کاربردی اجزاء اصلی چیلر تراکمی و انواع و مقایسه آن ها با یکدیگر و همچنین معرفی اجزاء فرعی و تکمیلی چیلر تراکمی می پردازد
سایر پکیج ها: پکیج اول ارائه شده از همین نویسنده تحت عنوان “پکیج جزوات راهنمای حل مسائل تعویض و تخلیه هوا” که شامل سه جزوه راهنمای حل مسائل تعویض هوای طبیعی و مکانیکی، تخلیه هوا و هود آشپزخانه های تجاری و تعویض هوای پارکینگ و موتورخانه تبرید است. پکیج دوم ارائه شده از همین نویسنده تحت عنوان “پکیج راهنمای حل مسائل مبحث ۱۷” شامل سه جزوه راهنمای حل مسائل لوله کشی گاز و نوارپیچی و فواصل آن، دودکش و تأمین هوای احتراق است.
برای دیدن چند صفحه نمونه از جزوه جلد پنجم: برج خنک کن و سختی گیر (دانلود نمونه)