راهنمای حل مسائل سایکرومتری و تبرید – جلد ۴: تشریح سیکل چیلر جذبی، اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی

تشریح سیکل چیلر جذبی، اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی

تشریح سیکل چیلر جذبی، اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی و مقایسه آن ها

به گزارش کلید واژه جلد چهارم راهنمای حل مسائل سایکرومتری و تبرید با نام “تشریح سیکل چیلر جذبی، اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی و مقایسه آن ها” توسط مهندس مصطفی موسوی برای شما داوطلبان عزیز آماده شده و بر روی سایت قرار گرفت امیدواریم از این جزوه نهایت استفاده را ببرید و در قبولی شما در آزمون نظام مهندسی تاسیسات مکانیکی تاثیر بسزایی داشته باشد.

مقدمه تشریح سیکل چیلر جذبی، اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی

همانطوری که داوطلبین عزیز در جریان هستند، آزمون نظام مهندسی تأسیسات مکانیکی در سال‌های اخیر دچار تغییرات محسوسی شده است که شروع این تغییرات از جدا شدن آزمون نظارت و طراحی از یکدیگر بود. به این ترتیب سوالات در آزمون طراحی بیشتر به سمت سوالات محاسباتی و مباحث کاربردی تر مهندسی که خارج از مباحث بیست و دو گانه بودند رفت و در نتیجه داوطلبین نیاز به اطلاعاتی فراتر از منابع اعلام شده برای آزمون پیدا کردند.

داوطلبین آزمون نظام مهندسی بنا به قانون حداقل سه سال از فارغ التحصیلی‌شان از مقطع لیسانس می‌گذرد و در نتیجه اغلب از درس فاصله گرفته اند. از طرفی به دلیل شاغل بودن (هرچند به مشاغلی نه چندان متناسب) فرصت کافی برای مطالعه‌ی مطالب جدید و بعضا دشواری که مورد علاقه ی طراحان سوال است را نخواهند داشت. به تمام این دلایل این را نیز اضافه کنید که بسیاری از داوطلبین عزیز از گرایش هایی متفاوت با تاسیسات فارغ التحصیل شده اند و چندان با مباحثی چون پمپ، سایکرومتری کاربردی و تبرید در دانشگاه آشنا نشده اند.

این موارد همگی دست به دست هم دادند تا ما را مجاب کنند به تألیف مجموعه ای از جزوات که با عنوان «جزوات مسئله محور» در حال انتشار است. در این جزوات با فرض دانش حداقلی داوطلب از مباحث مطرح شده، به بیان روش حل مسئله به طور اختصاصی برای آزمون نظام مهندسی- طراحی تأسیسات مکانیکی پرداخته شده اند. پیش از این ۱۰ جلد از این جزوات منتشر شده است (و در همین وب سایت موجود هستند) که برخی ویژه آزمون طراحی و برخی مشترک با آزمون نظارت بودند.

از این بین مجموعه جزوات «راهنمای حل مسائل سایکرومتری و تبرید» که ویژه آزمون طراحی تألیف شده است، با ۵ جلد از محبوب ترین جزوات مسئله محور بود که تا کنون ۳ جلد آن منتشر شده است و اکنون جلد چهارم آماده ی ارائه به داوطلبان عزیز است.

در این جزوه چه می خوانیم؟

همانطور که می دانید موضوع جلد سوم، حل مسائل مربوط به چیلر تراکمی و جذبی و  پمپ حرارتی (از قبیل ضریب عملکرد و غیره) بود. در جلد سوم سیکل چیلر تراکمی به طور مفصل و سیکل چیلر جذبی به اختصار توضیح داده شده بود. اما صرفا درمورد اجزای اصلی و حیاتی چیلر صحبت شد. جلد چهارم اما اختصاص به تشریح بیشتر سیکل چیلر جذبی و همچنین معرفی اجزای فرعی چیلر جذبی و تراکمی دارد. در این جزوه تعداد مثال های محاسباتی کم است اما در عوض با آوردن تعداد زیادی (۳۸ عدد) شکل و نمودار مهم و کاربردی سعی در جا انداختن مفاهیم چیلر جذبی و همچنین معرفی اجزای فرعی و البته مهم چیلر تراکمی دارد.

فصل اول: چیلر جذبی

در این فصل با معرفی سیکل چیلر جذبی، در مسیر  با مبرد همراه می شویم و تمام اتفاقاتی که در خلال گذر از هریک از اجزا و خطوط سیکل برای آن می افتد را بررسی می کنیم. سپس چند تقسیم بندی برای چیلر جذبی مطرح می کنیم و چیلرهای مختلف از منظر هریک از تقسیم بندی ها را معرفی و مقایسه می کنیم و در نتهایت با آشنا شدن با برخی اجزای جانبی چیلر جذبی، دید بهتری درمورد سیکل آن پیدا می کنیم. حال با مطالعه این مباحث و با مطالعه مباحث جلد سوم، چیلر جذبی و تراکمی را تا حد زیادی شناخته ایم. در نتیجه به مقایسه این دو از لحاظ تئوری، ظرفیت و نکات کاربردی می پردازیم.

فصل دوم: مباحث تکمیلی چیلر تراکمی

چیلر تراکمی بسته به نوع هریک از اجزای آن، تقسیم بندی های بسیار متنوعی دارد که بیان آن ها در مقال جلد سوم (با توجه به هدف آن) نمی گنجید. در این فصل انواع کمپرسور، اواپراتور، کندانسور و شیر انبساط را تعریف می کنیم و چیلرها را بر اساس آن ها تقسیم بندی می کنیم. انواع کمپرسور از قبیل رفت و برگشتی، روتاری، اسکرو، اسکرال و غیره، انواع اواپراتور هوایی از قبیل صفحه ای و پره ای و جریان طبیعی و اجباری و همچنین انواع اواپراتور آبی از قبیل انبساط مستقیم dx و مستغرق flooded و صفحه ای plate brazed و غیره، انواع کندانسور از نوع آبی، هوایی، دو لوله ای و تبخیری و انواع شیر انبساط از قبیل لوله مویین، ترموستاتیک، اتوماتیک و الکتریکی ، هریک معرفی و انواع آن در هر بخش با یکدیگر به خوبی مقایسه شده است. در نهایت اجزای فرعی چیلر تراکمی از قبیل شیر برقی، رسیور، اکومولاتور، شیر شارژ مبرد، شیر سرویس، فیلتر درایر، پرشر سوئیچ فشار بالا و پایین، پرشر سوئیچ روغن، بی بار کننده ها، شیر اطمینان، سایت گلاس و شیر اطمینان معرفی شده اند و شکل ها و شماتیک آن ها آورده شده است.

جزوات مرتبط:

از همین پکیج(پکیج راهنمای حل مسائل سایکرومتری و تبرید): جلد اول این پکیج مفاهیم پایه سایکرومتری، مشخصه های هوا و حرارت ها محسوس و نهان با نمودارها، اشکال و معادلات ویژه آن ها به همراه ۱۰ مثال کاربردی و تشریحی از سال های گذشته آورده شده است. جلد دوم این پکیج به طول کاملا مفصل به معرفی و حل مسائل ایرواشر، کولر آبی و گازی، کویل، اختلاط هوا، هواساز و فرآیندهای تهویه مطبوع می پردازد. جلد سوم به معرفی دقیق چیلر جذبی، تحلیل سیکل آن و بیان انواع و اجزای آن و سپس معرفی اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی، انواع و مقایسه آن ها با یکدیگر می پردازد. به علاوه، در این جزوه مقایسه چیلر جذبی و تراکمی نیز از لحاظ ظرفیت، ضریب عملکرد و نکات کاربردی انجام می شود.  در جلد پنجم مفاهیم برج خنک کن، پارامترهای طراحی، نحوه حل مسائل، انواع برج خنک کن، سختی گیر و محاسبات سختی گیر را آموزش می دهیم.

سایر پکیج ها: پکیج اول ارائه شده از همین نویسنده تحت عنوان “پکیج جزوات راهنمای حل مسائل تعویض و تخلیه هوا” که شامل سه جزوه راهنمای حل مسائل تعویض هوای طبیعی و مکانیکی، تخلیه هوا و هود آشپزخانه های تجاری و تعویض هوای پارکینگ و موتورخانه تبرید است. پکیج دوم ارائه شده از همین نویسنده تحت عنوان “پکیج راهنمای حل مسائل مبحث ۱۷” شامل سه جزوه راهنمای حل مسائل لوله کشی گاز و نوارپیچی و فواصل آن، دودکش و تأمین هوای احتراق است.

برای دیدن چند صفحه نمونه از جزوه جلد چهارم: تشریح سیکل چیلر جذبی، اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی و مقایسه آن ها (دانلود نمونه)

برای خرید جلد چهارم: تشریح سیکل چیلر جذبی، اجزای اصلی و فرعی چیلر تراکمی و مقایسه آن ها در آزمون نظام مهندسی تأسیسات مکانیکی – نظارت و طراحی روی لینک خرید زیر کلیک کنید و بعد از خرید یک فایل pdf میتوانید دانلود کنید
مطالب مفید و مرتبط با این نوشته:

دیدگاهتان را بنویسید