راهنمای حل مسائل مبحث نوزدهم – جلد ۲: تقسیم بندی ساختمان ها و راهنمای پیوست ها

تقسیم بندی ساختمان ها

تقسیم بندی ساختمان ها و راهنمای پیوست ها

به گزارش کلید واژه جزوه جدیدی از سری جزوات رشته تاسیسات مکانیکی توسط جناب مهندس مصطفی موسوی با نام تقسیم بندی ساختمان ها و راهنمای پیوست ها آماده شده که توضیحات آنرا در زیر می خوانید

مبحث نوزدهم از مباحثی است که از آغاز تا کنون دچار تغییرات گسترده ای شده است. به دلیل ماهیتی که  مبحث نوزدهم دارد، محدود به رشته تاسیسات مکانیکی نیست و در بیشتر رشته های مربوط به نظام مهندسی از آن سوال مطرح می شود. این مبحث ساختار خاص تری نسبت به سایر مباحث دارد که به دلیل پیوست های مختلف و البته مفید، نحوه استفاده از آن را متفاوت با سایر مباحث می کند.

در مبحث نوزدهم هدف نهایی طراحی جدارهای ساختمان است به گونه ای که بسته به شرایط اقلیمی و کاربردی ساختمان، مصالحه ای بین هزینه ساخت جدارها و صرفه جویی انرژی انجام شود. برای این کار ابتدا باید ساختمان و جدارها را به خوبی بشناسیم تا از یکی از دو روش کارکردی یا تجویزی بتوانیم طراحی خوبی برای مصرف انرژی ساختان انجام دهیم. این شناخت از طریق تقسیم بندی ساختمان ها به لحاظ شرایط اقلیمی، نوع کاربری، نحوه کاربری و غیره امکان پذیر است. در ابتدای مبحث نوزدهم و همچنین در پیوست های آن این مسئله مورد توجه قرار گرفته است. در این جزوه نحوه انجام این تقسیم بندی و شناخت جدارهای ساختمان در دو بخش “تقسیم بندی ساختان ها” و “راهنمای پیوست ها” و به کمک حل کاملا تشریحی ۹ مثال مهم از آزمون های سال های گذشته آموزش داده خواهد شد.

در این جزوه چه می خوانیم؟

فصل اول: در این فصل تقسیم بندی ساختمان با توجه به عوامل ویژه اصلی ( نیاز سالانه انرژی، زیربنای مفید، بزرگی و کوچکی، گونه بندی مصرف انرژِ، مستقل یا غیر مستقل بودن ساختان، میزان نیاز به صرفه جویی) آموزش داده می شود. همچنین تقسیم بندی با توجه به عوامل ویژه فرعی (شرایط بهره گیری از نور خورشید، گروه اینرسی ساختمان و استفاده مداوم یا منقطع از ساختان) توضیح داده می شود و در خلال بحث مهم ترین پیوست ها نیز به طور ضمنی مطرح می شوند. مطالب این فصل با دو مثال مهم و مفصل که به صورت کاملا تشریحی حل شده اند جمع بندی می شود.

فصل دوم: در این فصل ابتدا برخی تعاریف مهم مورد نیاز در مبحث نوزدهم (از جمله جدار نورگذر، شیشه شفاف و کم گسیل، عایق، روز درجه سرمایش و گرمایش و…) مطرح ده اند. سپس نحوه استفاده از سایر پیوست هایی که در فصل اول مورد نیاز نبود، بسته به اهمیتشان به طور مختصر یا مفصل توضیح داده شده است. از جمله این پیوست ها می توان به مقاومت حرارتی لایه های هوا و قطعات ساختانی، مقاومت حرارتی لایه های هوای مجاور سطوح داخلی و خارجی، محاسبه ضریب انتقال حرارت جدارهای نورگذر و بازشوها، سایه بان ها و… اشاره کرد. در خلال این فصل ۷ مثال مهم مرتبط با مطالب به صورت تشریحی و با تصویر ردیف قرائت شده از جدول ها به صورت کاملا تشریحی حل شده است.

جزوات مرتبط:

از همین پکیج: اولین جزوه از این پکیج تحت عنوان راهنمای مبحث نوزدهم “جلد اول: مبانی انتقال حرارت”  اختصاص به یادآوری مبانی انتقال حرارت مورد نیاز در مبحث نوزدهم دارد. سومین و آخرین جزوه این مجموعه نیز تحت عنوان راهنمای مبحث نوزدهم “جلد سوم: روش کارکردی و تجویزی، تأسیسات مکانیکی” که با استفاده از مطالب دو جزوه قبلی به طراحی جدارهای ساختمان جهت صرفه جویی هرچه بیشتر انرژی و هزینه به دو روش کارکردی و تجویزی می پردازد، همچنین سایر توصیه های مبحث نوزدهم برای تاسیسات مکانیکی را به صورت مدون توضیح می دهد.

سایر پکیج ها: پکیج اول ارائه شده از همین نویسنده تحت عنوان “پکیج جزوات راهنمای حل مسائل تعویض و تخلیه هوا” که شامل سه جزوه راهنمای حل مسائل تعویض هوای طبیعی و مکانیکی، تخلیه هوا و هود آشپزخانه های تجاری و تعویض هوای پارکینگ و موتورخانه تبرید است. پکیج دوم ارائه شده از همین نویسنده تحت عنوان “پکیج راهنمای حل مسائل مبحث ۱۷” شامل سه جزوه راهنمای حل مسائل لوله کشی گاز و نوارپیچی و فواصل آن، دودکش و تأمین هوای احتراق است. سومین پکیج “راهنمای حل مسائل سایکرومتری و تبرید” است که در پنج جلد به طور مفصل بحث سایکرومتری (کولرهای آبی، کویل، تهویه مطبوع، چیلر تراکمی و جذبی، پمپ حرارتی، برج خنک کن و…) را آموزش می دهد. همچنین جزوه “راهنمای حل مسائل پمپ” نیز از همین نویسنده و وب سایت ارائه شده است که شامل مباحثی چون قوانین پمپ ها، توان پمپ، پمپ های سری و موازی و … است.

دانلود نمونه جزوه تقسیم بندی ساختمان ها 

مطالب مفید و مرتبط با این نوشته:

کلید واژه آزمون نظام مهندسی رشته تاسیسات مکانیکی

دیدگاهتان را بنویسید