حل مسائل مبحث نوزدهم – جلد ۳ : روش کارکردی و تجویزی، تأسیسات مکانیکی

روش کارکردی و تجویزی

روش کارکردی و تجویزی، تأسیسات مکانیکی

به گزارش کلید واژه جزوه جدیدی از  سری جزوات رشته تاسیسات مکانیکی توسط جناب مهندس مصطفی موسوی با نام روش کارکردی و تجویزی، تأسیسات مکانیکی آماده شده که توضیحات آنرا در زیر می خوانید

مقدمه

مبحث نوزدهم از مباحثی است که از آغاز تا کنون دچار تغییرات گسترده ای شده است. به دلیل ماهیتی که  مبحث نوزدهم دارد، محدود به رشته تاسیسات مکانیکی نیست و در بیشتر رشته های مربوط به نظام مهندسی از آن سوال مطرح می شود. این مبحث ساختار خاص تری نسبت به سایر مباحث دارد که به دلیل پیوست های مختلف و البته مفید، نحوه استفاده از آن را متفاوت با سایر مباحث می کند.

در مبحث نوزدهم هدف نهایی طراحی جدارهای ساختمان است به گونه ای که بسته به شرایط اقلیمی و کاربردی ساختمان، مصالحه ای بین هزینه ساخت جدارها و صرفه جویی انرژی انجام شود. برای این کار ابتدا باید ساختمان و جدارها را به خوبی بشناسیم تا از یکی از دو روش کارکردی یا تجویزی بتوانیم طراحی خوبی برای مصرف انرژی ساختان انجام دهیم.

این شناخت در جزوه دوم این مجموعه حاصل شد. در این جزوه به مرحله آخر طراحی یعنی مقایسه شرایط طرح با شرایط طراحی ساختمان و نهایتا تصمیم گیری در مورد میزان اتلاف حرارت مجاز ساختمان می پردازیم. این مهم به دو روش کارکردی و تجویزی انجام می شود که بسته به شرایط طراحی یکی از این دو روش یا هردو قابل استفاده است.

در این جزوه چه می خوانیم؟

فصل اول:
در این فصل به طراحی پوسته خارجی ساختان از روش کارکردی می پردازیم. ابتدا نحوه محاسبه ضریب انتقال حرارت مرجع جدارها، ساختان و ضریب انتقال حرارت مرجع طرح و ارتباط آن ها با یکدیگر را مطرح می کنیم. سپس انواع تخفیف ها و کاهش هایی که طراح می تواند در شرایط خاص در روش کارکردی لحاظ کند را آموزش می دهیم. در خلال این فصل ۵ مثال مهم مرتبط از سال های گذشته را به صورت کاملا تشریحی حل خواهیم کرد.

فصل دوم:
در این فصل طراحی پوسته خارجی ساختمان از روش تجویزی برای حالت های خاص را آموزش می دهیم. در این فصل نیز تخفیف ها و کاهش هایی در اختیار طراح قرار گرفته که آن ها را آموزش و دسته بندی خواهیم کرد. این فصل نیز حاوی ۴ مثال مهم و مرتبط از سال های گذشته است که به صورت کاملا تشریحی حل شده اند.

فصل سوم:
در این فصل توصیه هایی برای صرفه جویی در طراحی و استفاده از تاسیسات مکانیکی که در مبحث نوزدهم آمده را به صورت تقسیم بندی شده و مدون مرور خواهیم کرد. مسائلی مانند کنترل دما و برنامه روشن و خاموش شدن تجهیزات در طی شبانه روز، عایق کاری تاسیسات حرارتی و برودتی، کانال ها، آب گرم مصرفی و غیره. این فصل نیز ۳ مثال از سال های گذشته جهت آموزش بیشتر حل شده اند.

جزوات مرتبط:

از همین پکیج: اولین جزوه از این پکیج تحت عنوان راهنمای مبحث نوزدهم “جلد اول: مبانی انتقال حرارت”  اختصاص به یادآوری مبانی انتقال حرارت مورد نیاز در مبحث نوزدهم دارد. جزوه دوم این پکیج تحت عنوان راهنمای مبحث نوزدهم “جلد دوم: تقسیم بندی ساختمان ها و راهنمای پیوست ها”  اختصاص به آموزش گروه بندی ساختمان ها از چند منظر (نیاز سالانه انرژی، زیربنای مفید و…) و همچنین راهنمای استفاده از پیوست های مبحث نوزدهم دارد.

سایر پکیج ها:

پکیج اول ارائه شده از همین نویسنده تحت عنوان “پکیج جزوات راهنمای حل مسائل تعویض و تخلیه هوا” که شامل سه جزوه راهنمای حل مسائل تعویض هوای طبیعی و مکانیکی، تخلیه هوا و هود آشپزخانه های تجاری و تعویض هوای پارکینگ و موتورخانه تبرید است.

پکیج دوم ارائه شده از همین نویسنده تحت عنوان “پکیج راهنمای حل مسائل مبحث ۱۷” شامل سه جزوه راهنمای حل مسائل لوله کشی گاز و نوارپیچی و فواصل آن، دودکش و تأمین هوای احتراق است.

سومین پکیج “راهنمای حل مسائل سایکرومتری و تبرید” است که در پنج جلد به طور مفصل بحث سایکرومتری (کولرهای آبی، کویل، تهویه مطبوع، چیلر تراکمی و جذبی، پمپ حرارتی، برج خنک کن و…) را آموزش می دهد. همچنین جزوه “راهنمای حل مسائل پمپ” نیز از همین نویسنده و وب سایت ارائه شده است که شامل مباحثی چون قوانین پمپ ها، توان پمپ، پمپ های سری و موازی و … است.

دانلود نمونه جزوه روش کارکردی و تجویزی، تأسیسات مکانیکی

 

دیدگاهتان را بنویسید