راهنمای حل مسائل لوله کشی گاز (انتخاب قطر،نوارپیچی، عایق کاری و…)
یکی دیگر از جزوات خوب رشته تاسیسات مکانیکی که مربوط به راهنمای حل مسائل لوله کشی گاز میباشد آماده شده، در پست های قبلی دیگر جزوات رشته تاسیسات مکانیکی را برای دوستان ارائه دادیم که این جزوات به همت دوست عزیزمان جناب مهندس مصطفی موسوی دارای مدرک کارشناسی ارشد مکانیک از دانشگاه خواجه نصیر تالیف شده است. و در اختیار داوطلبان قرار دادیم. همچنین شما میتوانید در انتهای همین پست بقیه جزوات را هم مشاهده نمایید
مقدمه راهنمای حل مسائل لوله کشی گاز:
میدانیم که درصد زیادی از داوطلبین آزمون نظام مهندسی، سال¬ها از فارغ التحصلی¬شان از دانشگاه میگذرد و یه خاطر دور شدن از فضای درس و محیط دانشگاهی، ممکن است مهارتی که سابقاً در حل مسائل داشتند را به ویژه در مسائلی محاسباتی، اکنون نداشته باشند. از سوی دیگر بسیاری از داوطلبین شاغل هستند و در مدت زمان کمی که میتوانند به مطالعه و آماده سازی برای آزمون اختصاص دهند، فرصت مرور مطالب پایهای و تمرین کافی را ندارند. از سوی دیگر بخشی از سوالات آزمون نظارت و بیشتر سوالات آزمون طراحی را مسائلی تشکیل میدهند که با حل مسئله و محاسبه همراهاند.چنین مسائلی علاوه بر این که با مباحث پایهای ارتباط دارند، حل آنها نیازمند تسلط خوبی بر مباحث مقررات ملی ساختمان است. در بسیاری از این سوالات مطلبی مورد پرسش است که در دو قسمت از یک مبحث یا بین دو مبحث مختلف تقسیم شده است و ممکن است داوطلبی که با یکی از بخشها آشنا است، با فرض بلد بودن مسئله آن را حل کند اما به دلیل به خاطر نداشتن یا ندانستن برخی استثناءها که در بخشهای دیگر آمده است، سوال را غلط حل کرده و در دام طراحان سوال بیافتد.
با توجه به مطالب فوق تصمیم گرفتیم که مجموعهای از جزوات مسئله محور را برای داوطلبین عزیز فراهم کنیم و نکات لازم برای حل هر نوع سوال را به صورت یکجا جمع آوری کنیم تا در وقت و هزینه داوطلب صرفهجویی شود.
در این جزوه چه میخوانیم؟
این جزوه شامل سه فصل، ۵ مثال جامع و یک تمرین است.
فصل اول: انتخاب قطر لوله گاز
در این فصل پس مرور برخی نکات مربوط به انتخاب قطر، به توضیح مفصل مراحل انتخاب قطر لولهی قسمتهای مختلف لوله کشی میپردازیم. همچنین در جدولی علامت اختصاری و مصرف اغلب دستگاه¬های مصرفی رایج چهت محاسبه مصرف شبکه و انشعابها آمده است. در انتهای این فصل با حل تشریحی و مرحله به مرحلهی ۳ مثال مفصل از سالهای اخیر آزمون نظام مهندسی، مطلب برای داوطلب به طور کامل جا میافتد.
فصل دوم: عایق کاری و نوارپیچی لوله توکار
در این فصل نکات لازم برای حل مسائلی که اغلب به محاسبه¬ طول نوار لازم برای نوارپیچی لوله استفاده میشود به طور خلاصه بیان شده و نهایتاً با ارائهی فرمولی که خودمان با توجه به نکات استخراج کردهایم، به سادگی هر نوع مسئله مربوط به محاسبه طول نوار قابل حل خواهد بود. در انتهای این فصل با حل ۲ مثال از سالهای اخیر آزمون نظام مهندسی، نحوه استفاده از فرمول ذکر شده و کاربردی بودن آن نشان داده شده است.
فصل سوم: فواصل لوله گاز
در این فصل فواصلی که هنگام لوله کشی لوله توکار، روکار و شیر گاز باید از المانهای مختلف ساختمانی از جمله کابل، کلید و پریز برق، لوله آب، لولههای تأسیساتی، شعله و.. باید رعایت شود و همچنین نحوه دفن لوله گاز در کف حیاط، همگی در قالب چند شکل کامل آورده شده است. همچنین به نکات فاصله تکیهگاهها، نوع و قطر غلاف و.. نیز اشاره شده است.
پیوست: جهت راحتی داوطلب، سه جدول اصلی که در حل مسائل استفاده شده است در پیوست آورده شده است.
جزوات مرتبط:
مطالب این جزوه با توجه به مبحث ۱۴ و ۱۷ تنظیم شده است. این مبحث از طرفی به مباحث تأمین هوای احتراق شبیه است که حل مسائل آن ها نیز در سه جزوه و در پکیج «راهنمای حل مسائل تعویض و تخلیه هوا» توسط مؤلف تنظیم شده و در سایت کلید واژه موجود است. از طرفی این مبحث به مباحث گازکشی و مبحث ۱۷ مربوط است که مطالب مربوط به مبحث ۱۷ است که مطالب این مبحث در سه جزوه ی جزوه ی « راهنمای حل مسائل دودکش» و جزوه «راهنمای تأمین هوای احتراق» و جزوه ی حاضر به صورت پکیج و با تخفیف در سایت کلید واژه قابل تهیه است. برای صرفه جویی در هزینه و نیز تسلط بیشتر بر مبحث ۱۷ می¬توانید این جزوه را با دو جزوه مذکور به صورت پکیج تهیه فرمایید.