جزوه راهنمای حل مسائل تأمین هوای احتراق
به گزارش کلید واژه از سری جزوات رشته تاسیسات مکانیکی که توسط دوست عزیزمان جناب مهندس مصطفی موسوی دارای مدرک کارشناسی ارشد مکانیک از دانشگاه خواجه نصیر تالیف شده این سری جزوه راهنمای حل مسائل تأمین هوای احتراق را برای داوطلبان عزیز آزمون نظام مهندسی تاسیسات مکانیکی آماده شده بر رو سایت قرار میگیرد.
مقدمه جزوه راهنمای حل مسائل تأمین هوای احتراق:
با توجه به این که بسیاری از داوطلبین آزمونهای نظام مهندسی، فارغ التحصیلانی هستند که مدت زیادی از فارغ التحصیل شدن آنها میگذرد، به دلیل فاصلهای که از درس و محیط آکادمیک گرفته اند، ممکن است مهارت سابق را در حل مسائلی که با محاسبات همراه است را از دست داده باشند. از طرفی با توجه به شاغل بودن، بسیاری از داوطلبین در مدت زمان محدود آمادگی برای آزمون نظام مهندسی امکان مرور مباحث پایهای و تمرین کافی را ندارند. از طرفی بسیاری از سوالات آزمون نظارت و به ویژه طراحی را مسائلی تشکیل میدهند که نیاز به انجام حل مسئله و محاسبات دارند. این مسائل علاوه بر مرتبط بودن با مباحث پایهای، نیاز به تسلط جامع بر کتابهای مباحث مقررات ملی ساختمان دارد. در بسیاری از مسائل مطلبی که مورد پرسش است از بخشهای مختلف یک مبحث یا حتی بین مباحث مختلف است و ممکن است باعث شود داوطلب با آشنایی با یکی از قسمتها، با فرض بلد بودن سوال آن را حل کند اما به خاطر ندانستن برخی از استثناء های موجود در بخشهای دیگر سوال را اشتباه حل کرده و در دام طراحان سوال بیافتد.
لذا بر آن شدیم تا مجموعهای از جزوههای مسئله محور را برای داوطلبین گرامی فراهم کنیم و نکات مورد نیاز برای حل هر تیپ سوال را یکجا جمع آوری کنیم تا در وقت داوطلب صرفه جویی شود.
تذکر: این جزوه صرفا راهنمای حل مسئله است و نباید داوطلب مطالعهی این جزوه را جایگزین مطالعهی بخش مربوطه در متن مباحث مقررات ملی ساختمان کند. به هرحال داوطلب باید متن مبحث را نیز خوانده و به آن تسلط داشته باشد.
در این جزوه چه میخوانیم؟
فلوچارت کامل تأمین هوای احتراق: در این جزوه کلیهی مطالب مورد نیاز برای حل مسائل تأمین هوای احتراق و نحوهی استفاده از این نکات و استثنائات در یک فلوچارت آمده است. به این صورت که داوطلب با حرکت در مسیر مورد نظر در فلوچارت (که بستگی به مسئله دارد) در نهایت به پاسخ نهایی مورد اشارهی طراح سوال میرسد. این فلوچارت شامل تأمین هوای طبیعی، مکانیکی، تأمین هوا از فضای داخل، کانال زیر کف، فضای مجاور و بیرون، به صورت مستقیم یا از طریق کانالهای افقی یا عمودی، با دهانهی بازشو بدون دریچه یا با دریچه فلزی و چوبی و حداقلهای مورد اشارده در مباحث و… اشاره دارد.
نکات تکمیلی: چند نکته که کمتر مورد سوال قرار گرفته است یا در فلوچارت جایی نداشته اند نیز به صورت مجزا آورده شده است.
جدول تبدیل واحد: با توجه به این که فلوچارت اعداد بر حسب سانتیمتر مربع و کیلوکالری بر ساعت آورده شده است، کلیه فرمولهای آورده شده در فلوچارت در جدول مجزایی با فرمولهای معادل بر حسب دستگاه آی پی آورده شده است.
مثال ها: چهار مثال کاربردی از آزمونهای نظام مهندسی سالهای گذشته (از جمله مهر ۹۸) در این جزوه آورده شده و به صورت کاملا تشریحی بر پایه فلوچارت و جدول جل شده است.
جزوات مرتبط:
مطالب این جزوه با توجه به مبحث ۱۴ و ۱۷ تنظیم شده است. این مبحث از طرفی به مباحث تأمین هوای احتراق شبیه است که حل مسائل آنها نیز در سه جزوه و در پکیج «راهنمای حل مسائل تعویض و تخلیه هوا» توسط مؤلف تنظیم شده و در سایت کلید واژه موجود است. از طرفی این مبحث به مباحث گازکشی و مبحث ۱۷ مربوط است که مطالب مربوط به مبحث ۱۷ است که مطالب این مبحث در سه جزوهی جزوه ی « راهنمای حل مسائل دودکش» و «لوله کشی و عایق کاری لوله گاز» و جزوهی حاضر به صورت پکیج و با تخفیف در سایت کلید واژه قابل تهیه است. برای صرفه جویی در هزینه و نیز تسلط بیشتر بر مبحث ۱۷ میتوانید این جزوه را با دو جزوه مذکور به صورت پکیج تهیه فرمایید.