بررسی ضوابط آیین نامه ای استفاده از شیشه در صنعت ساختمان سازی

ضوابط آیین نامه ای استفاده از شیشه در صنعت ساختمان سازی

بررسی ضوابط آیین نامه ای استفاده از شیشه در صنعت ساختمان سازی بر اساس مبحث ۵

شیشه یکی از مصالح ساختمانی است که در ساخت درب و پنجره، پارتیشن، بالکن و … به کار می رود. از اینرو در مبحث ۵ مقررات ملی ساختمان حداقل ضوابطی را برای استفاده، حمل و نگهداری، بسته بندی و استفاده شیشه در صنعت ساختمان  مطرح گردیده که به شرح ذیل می باشد را در این پست از سایت کلید واژه میتوانید مطالعه نمایید

تعریف شیشه:

از مواد مصنوعی غیرفلزی و غیرآلی است. شیشه جسمی سخت، ترد، نورگذر، دارای سختی ۶-۷ موس و وزن مخصوص ۲/۲-۴ گرم بر سانتی متر مکعب است.

انواع شیشه:

الف) شیشه تنش زدایی شده: شیشه ای است که برای کاهش تنش های باقی مانده در آن، به صورت کنترل شده سرد گردیده و با این کار برش دادن آن آسان می شود. همه انواع شیشه مثل شیشه فلوت، شیشه تخت، شیشه مشجر شیشه سیمی را می توان تنش زدایی کرد و این کار مستقل از ترکیب آن است.

ب) شیشه نیمه شفاف: شیشه ای است که نور را با درجه های متفاوتی ار نفوذ عبور می دهد، به طوری که دید واضح از آن سوی شیشه پدید نمی آید.

پ) شیشه شفاف شیشه ای است که نور را به نحوی عبور می دهد که دید واضح ار آن سوی شیشه پدید آید

ت) شیشه عایق کاری شده (شیشه دو یا چند جداره): شامل دو یا چند جام شیشه ای است که به صورت موازی با یکدیگر قرار گرفته اند و پیرامون آنها به نحو مناسب درزبندی شده است. فضای بین شیشه ها معمولا هوای بدون رطوبت قرار دارد. هرچند که سایر گازها همچون آرگون و سولفو هگزا فلورید نیز برای بهبود مشخصات عایق کاری حرارتی و صوتی استفاده می گردند.

ث) شیشه مشجر: شیشه نیمه شفافی است که با فرآیند نوردکاری ساخته می شود. به طور معمول طرح عمیق تر، سبب مات شدن و پخش نور بیشتری می شود. در نوع رنگی کل شیشه در طی فرآیند تولید رنگی می گردد و عمدتا برای اهداف تزئینی یا کنترل ویژگی های نوری استفاده می شود.

ج) شیشه سیمی: یک شبکه سیمی فلزی را به طور کامل وسط شیشه قرار می دهند، به گونه ای که فاصله شبکه سیمی از دو سطح شیشه به یک اندازه باشد. شیشه سیمی بر حسب اندازه می تواند تا چند ساعت به طور مناسب در برابر آتش مقاومت کند.

چ) شیشه پوشش دار: شیشه ای که بر روی آن یک یا جند لایه نازک از مواد غیرآلی جامد پوشش داده می شود

ح)شیشه فلوت: شیشه ای شفاف است و سطوح آن به گونه ای صاف و مواز یاست که دید واضح و بدون واپیچشی تولید می کنند. شیشه فلوت با ریزش مذاب شیشه از خروجی کوره مخزنی، به حمام فلز مذاب تولید می شود.

خ) شیشه نقره کاری شده: با رسوب دادن نقره روی شیشه تولید می گردد. رسوب نقره به وسیله پوشش دادن یا روکش کردن با توجه به نوع استفاده از شیشه و درجه محافظت لازم، نظیر تولید آینه محافظت می شود.

د) شیشه بوروسیلیکاتی: شیشه ای است که به لحاظ ترکیب در برابر شوک حرارتی مقاومت بالایی دارد.

ذ) شیشه تخت کشش: شیشه شفافی است که با فرآیند کشش عمودی و پیوسته مذاب شیشه با یک شخامت معین ساخته می شود. ممکن است سطوح شیشه تخت، همواره به طور کامل موازی نباشند، بنابراین در بازتابش و دید مقداری واپیچیدگی پدید آید.

فرآورده ای اصلی شیشه:

الف) پشم شیشه: الیاف شیشه ای بسیار نازک درهمی که از آن به عنوان عایق صدا و گرما استفاده می شود. پشم شیشه در داخل کاغذهای آلومینیمی و قیراندود و تور نمد و پلات فیبری قرار داده می شود.

ب) الیاف شیشه : فیبر شیشه ای که جهت ناصافی ها و درزها بکار می رود. این نوع فیبرهای شیشه ای بعنوان نمدکاری و حتی کاغذ دیواری بکار می روند.

ایمنی در هنگام کار با شیشه:

هنگام کار با شیشه بایستی از دستکش های ضخیم استفاده شود.

سازگاری:

شیشه با دیگر مصالح سازگار است.

بسته بندی، حمل و نگهداری:

جام های شیشه باید با پوشال محکم بسته بندی و در جعبه های چوبی مقاوم نگهداری و حمل شود. بین هر دو جام باید برگ های کاغذی یا مانند آن نهاد تا از تماس دو سطح شیشه با یکدیگر جلوگیری شود.

ویرایش سال ۹۶ مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان تحت عنوان (مصالح و فرآورده های ساختمانی) یکی از منابع آزمون رشته های عمران(نظارت و اجرا) و معماری (نظارت و اجرا) می باشد از اینرو داوطلبان آزمون می توانند از منابع زیر برای تسلط نسبت به مباحث مقررات ملی ساختمان استفاده نمایند:

نمونه سوالات مبحث ۵ مقررات ملی ساختمان مصالح و فرآورده های ساختمانی (تست های تالیفی)

کلیدواژه های آزمون نظام مهندسی

آزمون آنلاین مبحث ۵ مقررات ملی (مصالح و فرآورده های ساختمانی)

پاسخ تشریحی سوالات مبحث ۵ آزمون نظارت عمران مهر ۹۸

نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی

دانلود دفترچه سوالات آزمون ورود به حرفه مهر ۹۹ (نظام مهندسی – نظام کاردانی – معماران تجربی)

دیدگاهتان را بنویسید