آشنایی با روش های جلوگیری از حریق، سوختگی و آتش سوزی در هنگام اجرای عملیات ساختمانی

آشنایی با روش های جلوگیری از حریق، سوختگی و آتش سوزی در هنگام اجرای عملیات ساختمانی

آشنایی با روش های جلوگیری از حریق، سوختگی و آتش سوزی در هنگام اجرای عملیات ساختمانی

مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا – Safety and Precautions in Construction )که جزو منابع آزمون رشته عمران (اجرا و نظارت)، معماری (نظارت و اجرا)، تاسیسات مکانیکی (طراحی، نظارت و اجرا)، تاسیسات برقی (نظارت و اجرا)، شهرسازی و نقشه برداری می باشد. در این نوشتار به بررسی روش های جلوگیری از حریق، سوختگی می پردازیم.

آشنایی با روش های جلوگیری از حریق، سوختگی و آتش سوزی در هنگام اجرای عملیات ساختمانی

روش های جلوگیری از حریق، سوختگی:

الف) در کلیه محل هایی که خطر آتش سوزی وجود دارد، کشیدن سیگار و روشن کردن آتش های روباز، روشن کردن وسایل روشنایی غیرمحصور و وسایل گرمایشی غیرایمن ممنوع است.

ب) ضایعات مصالح قابل احتراق، باید در جای مناسبی جمع اوری و به طور روزانه از محل کار خارج و به محل های مجاز حمل شود. سوزاندن این مواد در محل کارگاه های ساختمانی مجاز نمی باشد.

پ) مایعاتی که نقطع شعله زنی آن ها کمتر از ۷ درجه سانتی گراد می باشدف نباید روی سطح زمین نگهداری شوند، مگر اینکه به صورت محدود در ظرف های کمتر از ۱۸ لیتر و داخل ظروف یا مخازن حفاظت شده نگهداری شوند.

ت) وسایل گرم کننده موقت از قبیل بخاری ها در موقع استفاده باید به نحو مطمئن روی کف قرار داده شوند، به طوری که امکان واژگون آن ها وجود نداشته باشد.

ث) ظروف محتوی قیر داغ، نباید در محوطه بسته نگهداری شود، مگر آنکه قسمتی از محوطه باز باشد و عمل تهویه به طور کامل و کافی انجام گیرد.

ج) برای گرم کردن بشکه های محتوی قیر جامد باید ترتیبی اتخاذ گردد که ابتدا قسمت فوقانی قیر در ظرف ذوب شود و از حرارت دادن و تابش شعله به قسمت های زیرین قیر در ابتدای کار جلوگیری به عمل آید.

چ) هنگام حرارت دادن بشکه قیر، باید درب آن کاملا باز باشد، بعلاوه درپوش کاملا مناسب و محفوظ و دسته داری باید در دسترس باشد تا در صورت آتش گرفتن و شعله کشیدن قیر بتوان فورا با قرار دادن آن نسبت به خفه کردن اتش اقدام نمود.

ح) در مواقعی که جوشکاری روی فلزات دارای پوشش قلع، روی و نظایر آن صورت میگیرد، لازم است سریعا دود و گازهای ناشی از جوشکاری به طرق مناسب و موثر به خارج از محل کار هدایت شوند.

خ) برای نشت یابی شیلنگ های برشکاری و جوشکاری و اتصالات آن ها باید از کف صابون استفاده شود.

د) در هنگام تعویض برشکاری و جوشکاری، باید جریان گاز از طریق شیر و رگلاتور قطع گردد. از روش های خطرناک و غیرایمن از قبیل خم کردن شیلنگ جهت انسداد آن باید اکیدا خودداری به عمل آبد.

ذ) سیلندرهای گاز تحت فشار نباید از هیچ ارتفاعی به پایین پرتاب شوند. در ضمن برای بالا بردن و پایین آوردن آنها، لازم است از کلاف های مخصوص استفاده شود.

ر) در صورتی که نیاز به گرم کردن شیر سیلندر استیلن باشد، این کار باید به وسیله آب گرم انجام شود و هرگز نباید از شعله مستقیم استفاده گردد.

ز) شیر سیلندرها باید با دست و بدون استفاده از چکش و آچار باز شود و در صورت لزوم از آچارهای مخصوص استفاده شود.

دوستان و داوطلبان آزمون نظام مهندسی برای تسلط بیشتر بر مباحث مقررات ملی ساختمان می توانند از مطالب جمع آوری شده در سایت کلیدواژه استفاده نمایند: 

نمونه سوالات ( تست های تالیفی ) مبحث ۱۲ ( ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا )

آزمون آنلاین مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا) ویژه آزمون نظام مهندسی

کلید واژه های آزمون نظام مهندسی

پاسخ تشریحی تست های مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان در آزمون اجرا عمران مهر ۹۹

پاسخ تشریحی تست های مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان در آزمون نظارت عمران مهر ۹۸

پاسخ تشریحی سوالات مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان در آزمون اجرا عمران مهر ۹۸

پاسخ تشریحی تست های مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان در آزمون اجرا عمران مهر ۹۹

نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی

فیلم آموزشی مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان ویژه آزمون نظام مهندسی

آشنایی با ایمنی در اجرای سازه های بتنی مطابق با مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید