آشنایی و دانلود مشخصات فنی عمومی و اجرایی تاسیسات‌برقی ساختمان (نشریه ۱۱۰) جلد اول

دانلود مشخصات فنی عمومی و اجرایی تاسیسات‌برقی ساختمان (نشریه ۱۱۰) جلد اول

آشنایی و دانلود نشریه ۱۱۰ ( مشخصات فنی عمومی و اجرایی تاسیسات‌برقی ساختمان ) جلد اول

به گزارش کلیدواژه و به نقل از دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان نشریه ۱۱۰ سازمان برنامه و بودجه کشور تحت عنوان مشخصات فنی عمومی و اجرایی تاسیسات برقی ساختمان یکی از منابع آزمون صلاحیت های (طراحی، نظارت و اجرا) رشته تاسیسات برقی می باشد. در این نوشتار به معرفی جلد اول این نشریه می پردازیم.

جلد اول این نشریه با عنوان تاسیسات برقی فشار ضعیف و فشار متوسط توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تهیه و تدورین شده است و از مورخه ۱۳۹۰/۰۱/۰۸ در طراحی، نظارت و اجرا ساختمان لازم الاجرا شده است. جلد اول نشریه ۱۱۰ شامل ۱۵ فصل به شرح ذیل می باشد.

فصل اول: لوله کشی برق 

در فصل اول تعارف و اصطلاحات، استاندارد ساخت، انواع لوله و موارد کاربرد، مشخصات فنی و عمومی لوله های برق، ظرفیت لوله ها و اصول و روش های نصب لوله های برق مطرح شده است.

فصل دوم: سیم کشی برق

در این فصل تعارف و اصطلاحات، استاندارد ساخت، مشخصات فنی و موارد کاربرد سیم ها و کابل ها براساس استاندارد ملی و بین المللی، ضوابط طراحی سیستم سیم کشی، نشانه های ترسیمی بیان شده است.

فصل سوم:کلید و پریز

در فصل سوم به تعاریف و اصطلاحات، استاندارد ساخت، کلیدهای برق، کلیدهای الکترونیکی، پریزهای مصارف خانگی و مشابه، پریزها و پلاک های صنعتی، انتخاب پریزهای برق، سیستم های سیم کشی مدار و تعداد پریزها، اصول و روش های نصب کلید و پریز پرداخته شده است.

فصل چهارم: چراغ های روشنایی

موارد پرداخته شده در این فصل شامل:تعاریف و اصطلاحات، استاندارد ساخت، طبقه بندی چراغ ا، طراحی و محاسبه روشناییف مشخصات فنی و موارد کاربرد چراغ ها، اصول و روش های نصب چراغ ها، نشانه های ترسیمی است.

فصل پنجم:تابلوهای فشار ضعیف

موارد پرداخته شده در این فصل شامل: نعاریف، استاندارد ساخت، طبقه بندی، مشخصات فنی ساخت و روش نصب، لوازم وسایل و تجهیزات داخل تابلو، مشخصات فنی کلیدهای خودکار، شرایط بهره برداری عادی و خاص، فیوزهای فشار ضعیف، کلیدهای خودکار مینیاتوری، ترانسفورماتورهای اندازه گیری جریان، آزمایش تابلوهای فشار ضعیف، کنتاکتورهای الکترونیکی هوایی مصارف خانگی و مشابه، کنتاکتورها و راه اندازی الکترومکانیکی فشار ضعیف.

فصل ششم:تابلوهای فشار متوسط

موارد پرداخته شده در این فصل شامل: تعارف، استاندارد ساخت، طبقه بندی، انواع تابلوهای ایستاده تمام بسته فشار متوسط، مشخصات فنی ساخت تابلوهای قدرت و فرمان فشار متوسط، ایستاده، تمام بسته با پوشش فلزی، ترکیب کلی تابلو فشار متوسط، آزمایش تابلوهای فشار متوسط

فصل هفتم:کابل های فشار ضعیف

این فصل شامل: تعاریف، استاندارد ساخت، مشخصات فنی کابل ها، ضوابط اساسی در طراحی سیستم کابل کشی، اصول و روش های نصب کابل، کابلشوها سرکابل ها و مفصل ها است.

فصل هشتم:کابل های فشار متوسط

این فصل شامل: تعاریف، استاندارد ساخت، مشخصات فنی کابل های فشار متوسط، ضوابط اساسی در طراحی سیستم کابل کشی فشار متوسط، اصول و روش های نصب کابل های فشار متوسط، کابلشوها سرکابل ها و مفصل ها است.

فصل نهم:مولدهای برق

موارد پرداخته شده در این فصل: نعاریف، استاندارد ساخت، طبقه بندی مولدها، موارد استفاده از نیروی برق اضطراری و سیستم برق بدون وقفه،مشخصات فنی مولدهای برق، مشخصات فنی موتور دیزل، تابلوی وسایل اندازه گیری موتور، سیستم اگزوست موتور دودکش، سیستم سوخت، ژنراتور، تابلو کنترل الکتریکی، مشخصات فنی اضافی برای مولدهای برق اضطراری، دستگاه سنکرونیزاسیون (همزمانی) و آزمون دستگاه ها می باشد.

فصل دهم:ترانسفورماتورهای قدرت فشار متوسط

موارد پرداخته شده در این فصل شامل: تعاریف، انواع و موارد کاربرد، استاندارد و مشخصات فنی ترانسفورماتورها، آزمون های ترانسفورماتورهای قدرت، اصول و ورش های نصب ترانسفورماتور، محافظت ترانسفورماتور در برابر ازدیاد جریان می باشد.

فصل یازدهم:خازن های قدرت موازی

در این فصل به تعاریف، استاندارد و مشخصات فنی خازن های قدرت موازی، آزمون های خازن، توان واحدهای خازنی فشار ضعیف و روش محاسبه خازن مورد نیاز، وسایل قطع و وصل و حفاظت خازن های فشار ضعیف، روش های کنترل خودکار توان راکتیو، اصول و روش های نصب پرداخته شده است.

فصل دوازدهم:منابع تغذیه جریان مستقیم با ولتاژ پایین

موارد پرداخته شده در این فصل شامل: تعاریف، استانداردها و مشخصات فنی منابع تغذیه برق مستقیم، الزامات آزمون، اصول و روش های نصب.

فصل سیزدهم:وسایل شبکه

موارد مطرح شده در این فصل شامل: تعاریف، انواع و موارد کاربرد پایه های شبکه توزیع هوایی، استاندارد و مشخصات فنی پایه های برق، اصول و رو شهای نصب پایه های برق، کنسول ها و براکت ها، مقره ها، بست ها، هادی ها و مفتول های خطوط هوایی توزیع، مهارها و حایل ها، برقگیر حفاظتی

فصل چهاردهم:سیستم حفاظت در برابر آذرخش

در این فصل به تعاریف، استانداردها و مشخصات فنی سیستم های حفاظت در برابر آذرخش، موارد استفاده و ضوابط محاسباتی برقگیرها و اصول و روش های نصب سیستم های حفاظت در برابر آذرخش پرداخته شده است.

فصل پانزدهم:سیستم اتصال زمین

موارد پرداخته شده در فصل پانزدهم شامل: کلیات و تعاریف، استانداردها و مشخصات فنی سیستم اتصال زمسن، محاسبه تعداد چه اتصال زمسن لازم، همبندی برای هم ولتاژ کردن، اصول و روش های نصب سیستم اتصال زمین

دواطلبان آزمون نظام مهندسی ساختمان برای موفقیت در آزمون می توانند از منابع مطالعاتی زیر استفاده نمایند:

کلید واژه های آزمون نظام مهندسی

تست های تالیفی آزمون نظام مهندسی

فیلم های آموزشی همه رشته ها

سوالات آزمون نظام مهندسی

جزوات تاسیسات برقی

برای دانلود فایل pdf نشریه ۱۱۰ روی لینک زیر کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید