حذف سازمان نظام مهندسی در آیین نامه جدید

آیین نامه جدید

حذف سازمان نظام مهندسی در آیین نامه جدید

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه آیین نامه کنترل ساختمان سبب حذف سازمان نظام مهندسی و نیز پیچیده شدن فرآیند ساخت وساز می‌شود درعین حال تصریح کرد: آیین نامه کنترل ساختمان کان لم یکن می‌شود.

به گزارش کلید واژه دات آی آر؛مهندس فرج الله رجبی رئیس شورای مرکزی درباره آخرین وضعیت اصلاحیه قانون نظام مهندسی ساختمان با اشاره به اینکه درحال حاضر اصلاحات نهایی درکمیته تخصصی مربوطه صورت گرفته است تاکید کرد: با توجه به اصلاحات صورت گرفته این اصلاحیه ظرف یک الی دوهفته آینده برای تصویب نهایی به صحن علنی مجلس می‌رود.

درصورت تصویب اصلاحیه قانون نظام مهندسی ساختمان، آیین نامه کنترل ساختمان کن لم یکن می شود.

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با تاکید براینکه چنانچه اصلاحاتی که درقانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان پیش بینی شود به تصویب برسد حتما آیین نامه کنترل ساختمان نیازمند تجدید نظراساسی خواهد شد همچنین برضرورت ایجاد تغییرات اساسی درآیین نامه کنترل ساختمان اشاره کرد وگفت: من معتقدم که آیین نامه کنترل ساختمان نه تنها کیفیت ساخت وساز را بالا نمی برد و گلوگاه های موجود در صنعت ساختمان را بازنمی کند بلکه همچنین سبب پیچیده شدن فرآیند ساخت وساز می‌شود.

وی همچنین به انتقاد از برخی از مفاد این آیین نامه پرداخت وگفت: در این آیین نامه درحالی مسئولیت بازرسی به شهرداری سپرده شده است ،که این دستگاه خود اعتراف می‌کند از شرایط وزیر ساخت‌های لازم برای قبول این مسئولیت برخوردار نیست.

حذف سازمان نظام مهندسی در آیین نامه جدید وزارت راه

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه جای تعجب است که درحالی که قانون نظام مهندسی ساختمان در مجلس درحال بررسی واصلاح است اما در مقابل وزارت راه اقدام به تهیه آیین نامه می کند تاکید کرد: تعجب‌آورتر از این امر هم آن است که سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان مهمترین رکن قانون نظام مهندسی در این آیین نامه حذف شده است.

وی درپاسخ به این سوال که اما گفته می شود که سازمان نظام مهندسی از رهگذر این آیین نامه از بنگاه داری معاف می شود و به جایگاه واقعی خود باز می‌گردد تاکید کرد: در این آیین نامه تلاش شده است که در ابتدا و انتهای صدور پروانه، سازمان نظام مهندسی ساختمان از چرخه ساخت وساز حذف شود.

وی همچنین به سیاست‌های دولت در حوزه مسکن نیز حمله کرد و با بیان اینکه سیاست بازآفرینی بافت‌های فرسوده نمی‌تواند به عنوان یک رکن اصلی و سیاست مهم برای حوزه مسکن پذیرفته شود گفت: وزارت راه به دنبال آن است که نوسازی یکسری از محلات را در دستور کار خود قرار دهد که به هیچ وجه نمی‌تواند جوابگوی حوزه مسکن باشد.

رجبی همچنین با تاکید بر اینکه ما معتقدیم که وزارت خانه راه وشهرسازی به عنوان یک راهبرد ملی ملزم است که سیاستهای حوزه مسکن را تدوین کند تاکید کرد: بخشی از مشکلات ایجاد شده در حوزه اشتغال ناشی از رکود بخش ساخت‌وساز است و متاسفانه هیچ نشانی از اینکه دولت برای تحرک بخشی به مسکن دارای برنامه مشخصی باشد وجود ندارد.

وی بیکاری دست اندرکاران صنعت ساختمان نظیرکاردان‌ها،کارگران ماهر، مهندسان و … را ازجمله تبعات فقدان راهبرد دولت درعرصه مسکن دانست وگفت: بنده این موضوع را حتما درمجلس پیگیری خواهم کرد و تاکید می‌کنم که سیاست بهسازی بافتهای فرسوده نمی‌تواند به عنوان یک سیاست و راهبرد اصلی درحوزه مسکن پذیرفته شود و این سیاست به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

رجبی همچنین در واکنش به اظهارات اخیر وزارت راه وشهرسازی که در هفدهمین همایش سیاست‌های توسعه مسکن عنوان کرد که انتظار دارند درحوزه مسکن فیل هواکنیم گفت: کسی انتظار ندارد آقای آخوندی در حوزه مسکن فیل هوا کند اما ایشان اگر یک گنجشک درآسمان مسکن هوا کند برای ما کفایت می‌کند.

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با یادآوری این موضوع که ده‌ها صنعت به حوزه مسکن وابسته است گفت: وزارتخانه راه وشهرسازی که متولی امر مسکن است نمی تواند نسبت به تحرک بخشی به حوزه مسکن بی تفاوت و بی انگیزه باشد.

جایگزینی بهسازی بافت فرسوده با سیاست های عمومی کلان مسکن یک مغالطه هست

وی درادامه اظهارات خود مجددا سیاست بهسازی بافت های فرسوده را به عنوان یکی از سیاستهای اصلی دولت درحوزه مسکن را به چالش کشاند و گفت: اینکه وزارت راه وشهرسازی بخواهد بهسازی بافت‌های فرسوده را جایگزین سیاست‌های عمومی کلان مسکن کند یک مغالطه است.

رجبی همچنین از مکاتبات خود با معاون اول رئیس جمهوری و نیز ریاست مجلس نیز خبرداد وگفت: بنده اخیرا مکاتباتی با معاون اول ریاست جمهوری ونیز ریاست مجلس داشته‌ام و در نامه ای که خطاب به رئیس مجلس داشتم تاکید کرده ام که برای رفع معضل بیکاری کمیسیون های مرتبط مجلس وارد عمل شود و از وزارتخانه های مربوطه خواستار ارائه راهبرد شوند.

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه اظهارات خود همچنین برتلاش خود به منظور فراهم کردن زمینه حضور کاردان‌ها در عرصه صنعت ساختمان اشاره کرد وگفت: نظام مهندسی و نظام کاردانی زیر یک چتر واحد هستند و حضور توامان کاردان‌ها و مهندسان در صنعت ساختمان سبب ایجاد هم افزایی و نیز ارتقای کیفیت ساختمان می‌شود.

 وی مجددا بر مشکل بیکاری که به گفته وی سبب شده است بخش عظیمی از عوامل فنی و اجرایی صنعت ساختمان دچار چالش شوند اشاره کرد و گفت: اغلب مهندسان وکاردان‌ها و کارگران ماهر بیکار هستند و همه این افراد چشم به راه دولت هستند./

دیدگاهتان را بنویسید