رئیس سازمان نظام مهندسی تهران: ۲۰۰ گود پرخطر داریم

گود پرخطر

رئیس سازمان نظام مهندسی تهران: ۲۰۰ گود پرخطر داریم

به گزارش کلید واژه به نقل از سایت سازمان نظام مهندسی استان تهران مهندس حسن قربانخانی رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران  در نشست خبری این سازمان اظهار کرد: نظام مهندسی تهران از سال ۹۲ به بعد حدود ۳۲هزار بازدید از گودبرداری ها در شهر تهران انجام داده است. از سال ۹۲ تاکنون حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ بازدید سازه ای انجام شده که ۲هزار مورد آن در ۶ ماهه نخست سال ۹۶ انجام شده که نشان دهنده روند افزایشی است.

وی در خصوص گودهای خطرناک نیز گفت: در بحث گودبرداری ها سازمان نظام مهندسی به دلیل بازدیدهای دوره ای آمار کاملی در دست دارد.طبق آخرین آمار حدود ۲۰۰ گود پرخطر در تهران داریم. اخیرا در جلسه ای با کمیسیون شهرسازی شورای شهر اطلاعات را انتقال داده ایم. گودهای پرخطر گودهای عمیقی هستند که به حال خود رها شده اند. با شهرداری در خصوص این گودها مکاتبه داشته و بارها هشدار داده و خواستار اقدامات عملی در خصوص ایمن کردن این گودها شده ایم.گود پرخطر

مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان عملیاتی نشده

قربانخانی تاکید کرد: اما هیچ آماری از ساختمان های ناایمن در سطح شهر وجود ندارد و چون در حوزه عملکردی سازمان نظام مهندسی نیست ما هم آماری نداریم.نظام مهندسی تا پایان پروسه ساخت مسئولیت دارد . نظام مهندسی راسا نمی تواند به موضوع ساختمان های ناایمن ورود کند مگر اینکه مقامات مسئول از ما نظر کارشناسی بخواهند. همچنین در مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان که به مباحث تعمیر و نگهداری از ساختمان ها مربوط است چون عملیاتی نشده نظام مهندسی هم مسئولیتی بر عهده ندارد. در مواردی دادستان تهران یا مقامات ذی صلاح درخواست ارائه گزارش از نظام مهندسی در خصوص ساختمان های ناایمن داشته اند که ارائه شده است.

در حادثه پلاسکو مسئولیتی نداشتیم

وی در پاسخ به سوالی در خصوص حادثه پلاسکو نیز اظهار کرد: در حادثه پلاسکو نظام مهندسی علیرغم نداشتن مسئولیتی، کارشناسان خود را به محض اطلاع از حادثه به محل اعزام کرد و گزارشی از حادثه مقامات رسمی و دادستانی ارائه شد. نکته ای که در حادثه پلاسکو قابل توجه است این است که مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان که به بحث تعمیر و نگهداری ساختمان مربوط است، عملیاتی نشده لذا همه ساختمان هایی که ساخته شده اند با خطر مواجه اند.

قربانخانی افزود: قانون گذار برای جلوگیری از بروز این خطر، بازدیدهای دوره ای از عناصر سازه ای، برقی و مکانیکی در نظر گرفته تا هرزمان مشکلی پیش آمد در بازدیدهای دوره ای، شناسایی و رفع شود. از این رو وقتی این بازدیدها انجام نمی شود ما با ساختمان های بسیاری درشهر مواجه هستیم که علیرغم داشتن ظاهری خوب اما به لحاظ مسائل فنی و برقی و… مشکلاتی دارند.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از رخ دادن پلاسکوی دیگر تنها یک راه وجود دارد تمکین به مقررات ملی ساختمان است، گفت: انتقادی که در حادثه پلاسکو وجود دارد این است که به جای اینکه از این حادثه درس گرفته شود که متاسفانه این اتفاق رخ نداد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در پاسخ به سوال دیگری گفت: ارتباطات نظام مهندسی تهران به دلیل اینکه ۳۰ درصد مهندسان کشور در استان تهران هستند خوب و سازنده است. ما حتی به مهندس رجبی، رئیس نظام مهندسی کشور پیشنهاد جلسه مشترک رئیس صدا و سیما و روسای سازمان های نظام مهندسی کشور را داده ایم تا به بسیاری از اتهامات و مشکلات پاسخ دهیم و اطلاع رسانی کنیم.

منبع: سایت سازمان نظام مهندسی استان تهران http://82.99.242.34

دیدگاهتان را بنویسید